top of page

Retreat

Når du trenger et litt lengre pusterom

Noen ganger trenger vi en pause fra hverdagen, med nye impulser og rom for å ivareta oss selv. Da kan en retreat gi det rette påfyllet. Jeg vil holde retreat alene eller med en samarbeidspartner. De kan være i nærheten av Horten eller litt lengre unna.

 

I april 2024 holdt jeg min første retreat sammen med kollega Tine Brager Hynne på Opaker gård på Kirkenær. Etter å ha mottatt rørende tilbakemeldinger vil vi sette opp flere retreater sammen. Temaet vi går inn i er "Selvomsorg".

 

Ønsker du at jeg legger opp en egen workshop eller retreat for din gruppe, enten for et firma eller privatpersoner, er du velkommen til å ta kontakt for en gratis og uforpliktende samtale.

Selvomsorg

- en retreat for kvinner på Opaker gård, Kirkenær

17. - 20. oktober 2024

Gjennom stillhet, fellesskap og kontakt med naturen vil denne langhelgen gi deg næring til kropp og sjel, og du vil få verdifull innsikt i hva selvomsorg kan være for deg. Du vil med ulike øvelser få en økt bevissthet rundt egne ressurser, slik at du i større grad kan praktisere selvomsorg i eget liv. En verdifull gave til deg selv.

Hva legger du i ordet «selvomsorg»? For mange er det et ord som virker ukjent, og om vi kjenner til ordet kan det være en kilde til dårlig samvittighet. Hva gjør dette med selvomsorg så vanskelig?

Gjennom denne retreaten vil vi gå nærmere inn på hva som kan hindre oss i å praktisere selvomsorg, og hva som skal til for å la det bli en naturlig del av hverdagen. Du er velkommen til å utforske sammen med oss, og få kunnskap og erfaringer som vil skape muligheter for endring. Det kan blant annet gi økt indre ro og tilstedeværelse i hverdagen, som igjen gir positive effekter på helse og livskvalitet.

 

Gjennom myk og helt rolig yoga, meditasjoner og andre øvelser vil du oppleve selvomsorg i praksis. Underveis legger vi til rette for at du kan gi deg selv det du trenger av ro og hvile og opplevelser i fellesskap. Vi vil benytte oss av gårdshotellets lokaler og naturen rundt oss. Du vil få med deg konkrete verktøy til bruk i egen hverdag. Ofte gjør små endringer i hverdagen en stor forskjell i livet!

Retreaten holdes i naturskjønne omgivelser på Opaker gård, som står for kortreist og økologisk mat til alle måltider og komfortabel overnatting i enkelt- eller dobbeltrom. Les mer om Opaker gård på www.opaker.no.

Du trenger ingen erfaring med yoga/meditasjon eller forkunnskaper om temaet for å delta.

 

Program (med forbehold om endringer)

Torsdag 17. oktober

Fra kl: 17.00 Ankomst, innsjekk og finne deg til rette
18.00 Introduksjon
19.00 Middag
20.30 Yoga og meditasjon

 

Fredag 18. oktober
08.00 Yoga og meditasjon
09.00 Frokost
10.30 Samling 
13.00 Lunsj
Egen tid
15.30 Samling
18.00 Middag
20.00 Yoga og meditasjon 

 

Lørdag 19. oktober
08.00 Yoga og meditasjon
09.00 Frokost
10.30 Samling 
13.00 Lunsj
Egen tid
15.30 Samling
18.00 Middag
20.00 Yoga og meditasjon 


Søndag 20. oktober
08.00 Yoga og meditasjon
09.00 Frokost
10.30 Samling og avslutning
13.00 Lunsj
14.30 Avreise

NB: Det kan komme endringer i programmet.

 

Om kursholderne

Tine Brager Hynne og Anja Kjær er utdannet rosenterapeuter. Gjennom arbeid og utdannelser har de verdifull innsikt i hvordan tanke- og handlingsmønstre som tidligere har vært nødvendige, i voksen alder kan begrense vår livsutfoldelse. De har begge personlig erfaring med hvordan tillærte mønstre har hindret dem i å ta seg selv på alvor, og hvordan økt innsikt og forståelse bedrer evnen til selvomsorg. Temaet er ofte framme i møte med deres klienter og kursdeltakere.

 

Tine og Anja har samarbeidet tidligere, og ser nå fram til et samarbeid med selvomsorg i fokus. Du kan lese mer om kursholderne lenger ned på siden.

Påmelding til retreat

Påmeldingsfristen er 17. september. Opphold og kurs betales separat.

 

Kursavgiften er kr 4300,- ved bestilling innen 15. juni. Ved bestilling fra 16. juni er prisen kr 4800,-. Se mer informasjon om betaling lenger ned i invitasjonen. For informasjon og påmelding ta kontakt med Anja Kjær anjakjar@gmail.com eller Tine Brager Hynne tine@rosentine.no.

Overnatting og måltider på Opaker Gårdshotell

Pris for overnatting og fullpensjon med kortreist og økologisk mat til alle måltider er

  • Kr 3150,- pr. pers. i dobbeltrom

  • Kr 4500,- pr. pers. i enkeltrom

Fullpensjon inkluderer tre middager, tre lunsjer og tre frokoster. Kaffe og te under hele oppholdet. Send e-post til Oda opaker@opaker.no for bestilling av rom. Gi beskjed om du melder deg på med en du ønsker å dele rom med. Si også ifra om du har noen ønsker og behov rundt måltidene.

 

Reise

Det går tog til Kongsvinger. Dette er nærmeste stasjon. Opaker kan arrangere henting for 200 kr per person hver vei. 

 

Gruppens størrelse

Det er plass til 12 deltagere. For å gjennomføre retreaten må minst 6 deltakere være påmeldt. 

Mer om kursholderne

Tine Brager Hynne er i tillegg til Rosenterapeut også utdannet Psykoterapeut og Yogalærer. Hun er forfatter av boken «Fri fra overgrep – en metode som lar deg ta livet tilbake». I dag hjelper Tine kvinner som har fått grensene sine trådt over, til å finne tilbake til kraften sin, og ta styringen over livet sitt. Hun brenner for å dele av egen erfaring og kunnskap, for å vise og gi håp. Hun har jobbet som mellomleder i 9 år, og har lang erfaring i å veilede mennesker.

Les mer om Tine her: www.rosentine.no og på hennes bedriftssider på sosiale medier. Instagram: tinebhynne. FB: https://www.facebook.com/tinebrager.hynne

Anja Kjær er i tillegg til rosenterapeut også utdannet livsstyrketrener. Til daglig gir hun livsveiledning og behandlinger med rosenmetoden, og holder jevnlig kurs i mindfulness. I tillegg er Anja med i OmLivet-podden, hvor de ønsker å gi lytterne verdifull kunnskap og innsikt om det å være menneske. Hun har fra tidligere lang erfaring fra offentlig sektor i stillinger som miljøterapeut og fagleder.

Les mer om Anja på denne nettsiden, og på hennes bedriftssider på sosiale medier. Trykke på ikonene for FB og Instagram på nettsiden.

Betaling:

Du vil få fakturaer for depositum på kr 2000,- ved påmelding, og for det resterende beløpet når retretten nærmer seg. Siste faktura vil være på kr 2300,- eller kr 2800,-, avhengig av om du benytter deg av earlybird innen 15. juni eller ikke. Om det blir nødvendig å avbestille vil du få innbetalt beløp minus 500 kr i adm. gebyr refundert ved avbestilling innen 10. september. Ved avbestilling innen 17. september vil siste faktura bli refundert. Ved avbestilling av opphold gjelder hotellets regler.

bottom of page