top of page

OmLivet-podden

Ærlig, raus og modig

OmLivet-podden består av en en sexolog, en rosenterapeut, en coach, en psykolog og en forfatter som alle vil berøre deg i hjerte og sinn med kunnskap og erfaring på en ærlig, raus og modig måte. 

 

Vi overtok denne podcasten i april 2022. Her på siden ligger linker til de episodene jeg er med i. Søk gjerne opp de andre episodene på Spotify eller der du vanligvis lytter til podcaster. 

 

God lytt!

  • Facebook
  • Instagram
AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet_Episode31.jpg
AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet_Episode15.jpg
AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet_episode23.jpg

01

OmLivet-podden het tidligere Coachcatch. Jeg rakk å være gjest i studio før vi i OmLivet tok over ansvaret for podcasten.

Episoden handler om indre arbeid og ærlighet med seg selv. Ærlighet og kjærlighet til deg selv. Men i studioet så møter Anja egne frykter for prestasjon – og får en skikkelig stress-reaksjon. Hun er ærlig med seg selv og oss om dette bare minutter inn i episoden. Marie-Therese catcher dette øyeblikkelig og tar oss igjennom en liten øvelse når Anja sier i studio at dette er «såå utenfor komfortsonen sin».

AnjaKjaer_OmlivetPodden.jpeg

02

Vi starter podkast sesong 2 med en god introduksjon om hvem som står bak OmLivet. Klikk deg inn og lytt til gjengen som ønsker å få deg til å ta første skritt mot en kanskje bedre livsstil, livsendring eller fokus på selve livet. Vi geleider deg gjerne innom livets krinkelkroker mens vi stødig retter kursen mot en bedring i hverdagen din. I store, eller små skritt, alt ettersom hva du selv ønsker.

AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet_Episode32.jpg

03

Sexolog Lise Aarøe og Rosenterapeut Anja Kjær ønsker velkommen til refleksjoner OmLivet og hva som motiverer oss til å gjøre det vi gjør - enten det er noe ganske vanlig eller noe mer uvanlig.

AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet_Episode34.jpg

04

Psykologen møter Rosenterapeuten. Tradisjonell terapi møter alternativ terapi. Hva er egentlig terapi? Hvem er det for? Hva er terapeutenes egne erfaringer med terapi? Og til slutt et lite dikt. Med Rosenterapeut Anja Kjær og Psykolog Eline Lie Hæreid.

AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet_Episode37.jpg

05

Vår evne til tilstedeværelse påvirker i stor grad vår livskvalitet. Gjennom økt tilstedeværelse blir vi blant annet bedre rustet til å møte utfordringer, og vi kan lettere ta til oss det gode som livet har å by på.

 

I denne podcastepisoden inviterer Rosenterapeut og livsstyrketrener Anja Kjær deg til en øvelse for økt tilstedeværelse. I øvelsen vil pusten være et anker for oppmerksomheten din.

 

Hvilken forskjell gjør disse 14 minuttene for deg? Kan du ha nytte av erfaringene fra denne øvelsen når tilstedeværelsen glipper i hverdagen?

AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet_Episode41.jpg

06

Hva er det første du tenker når vi sier brutte relasjoner?

Noen brudd er såre, vanskelige og tøffe. Andre brudd er lettere å akseptere, og de fleste brudd tenker vi kanskje ikke noe særlig over fordi de er naturlige i forbindelse med endt skolegang, bytte av jobb, flytting eller andre hendelser i livet. Brutte relasjoner og etablering av nye er en naturlig del av livet. Mennesker vi knytter oss til får ulike roller og dekker ulike behov for kortere eller lengre tid.

I denne episoden av OmLivet-podden snakker OmLivets rosenterapeut Anja Kjær og samlivsterapeut og sexolog Lise Aarøe om nettopp hva disse bruddene gjør med oss – og hva vi kan gjøre med dem. Kan vi ivareta våre ulike behov og samtidig ivareta relasjonen? Hvordan kan vi forholde oss til brudd vi ikke ønsker selv? Kan det komme noe godt ut av slike brudd også? Mange spørsmål og ingen fasitsvar, men tanker og refleksjoner etter lærerike møter i jobbsammenheng, og ikke minst eget levd liv :)

AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet_Episode43b.jpg

07

Vi mennesker opplever livet på godt og vondt. Det å kjenne på vanskelige følelser, stress og smerte er en naturlig del av det å være menneske. Da kan det være godt å bli møtt med vennlighet og medfølelse i form av omsorgsfulle blikk, varme smil eller noen gode ord fra en som virkelig bryr seg. Men det aller viktigste er hvordan vi møter oss selv.

 

Når vi møter oss selv med vennlighet får vi en økt indre ro, og vi står stødigere i møte med de utfordringene livet byr på. Hvilken forskjell gjør denne vennlighetsmeditasjonen for deg?

AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet44.jpg

08

Hva skjer når noen sitter igjen etter selvmord? Bård Guttelvik opplevde sitt livs største sjokk da hans eldste sønn tok sitt eget liv for 7 år siden. I samtale med Rosenterapeut Anja Kjær forteller han ærlig om sorgen og savnet, og om verdien av åpenhet i møte med andre mennesker. Bård formidler også at det er mulig å la gleden få plass igjen.

AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet_Episode45b.jpg

09

Dette er vår live podcast fra kulturvandringen i Horten; «Lys i mørket». I år er det spesielt fokus på forebygging av selvmord og LEVE (landsforeningen for etterlatte ved selvmord).

 

«Du er ikke alene» blir tema i podcasten og vi har gjester og diktlesning underveis.

 

Mette Rosenvinge Kolderup er dama bak arrangementet og hun er også en av oss i OmLivet-podden.

 

Podcast av Rosenterapeut Anja Kjær og Psykolog Eline Lie Hæreid

AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet_Episode48.jpg

10

Hva betyr det å være tro mot seg selv?

Handler det om de store spørsmålene i livet, eller kan det like gjerne dreie seg om hverdagsvalgene vi daglig blir stilt overfor?

Hva skal jeg gjøre; er det best om jeg bytter jobb - eller blir og forsøker å gjøre endringer der jeg er? Skal jeg ta avstand fra en relasjon som tapper meg for energi  - eller fortsette å være der for en som trenger meg? Skal jeg vaske huset nå - eller gå en tur i det fine været? Noen ganger føles det som om det blir feil uansett hva vi velger. Er det allikevel noe som er «best»?

I denne episoden snakker vi om slike dilemmaer, om hva som er grunnen til at vi gjør som vi gjør, hvordan vi kan være nysgjerrige på egne væremåter og kanskje velge å være mer tro mot seg selv?

 

I denne episoden er det OmLivets rosenterapeut Anja Kjær og samlivsterapeut og sexolog Lise Aarøe som inviterer deg til å lytte, og gjerne reflektere rundt dine valg.

AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet_Episode52b.jpg

11

En god samtale kan oppstå ved kassa på Kiwi, med mennesker vi ikke en gang kjenner. Ved hjelp av kloke grep kan vi legge til rette for en god samtale med noen vi kjenner godt, - eller kanskje har lyst til å bli kjent med ;) 


I denne episoden av OmLivet-podden, som du også kan se som video i Spotify, deler OmLivets  rosenterapeut Anja Kjær og samlivsterapeut og sexolog Lise Aarøe verktøy, tips og triks for å få til den virkelig gode samtalen, den du ønsker skal vare og vare, den samtalen der du opplever å bli enda bedre kjent med en du trodde du visste "alt om" - kanskje er det kjæresten din?

AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet_Episode53.jpg

12

Har du noe nyttårsforsett, eller bare et ønske om å endre noe, slutte med noe eller oppnå noe?
Uansett, før vi krummer nakken og går i gang med gjennomføring er det lurt å ta en runde for å kvalitetssikre prosessen! Vi kan for eksempel spørre oss selv: hva har jeg egentlig behov for nå? Vil jeg virkelig det jeg har satt som mål? Er dette riktig tid for å sette flere krav til meg selv?
I denne episoden av OmLivet-podden ser rosenterapeut Anja Kjær og parterapeut og sexolog Lise Aarøe litt på fenomenet nyttårsforsett, stiller seg noen spørsmål om temaet, og tipser om et par nyttige verktøy. God lytting!

AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet_Episode54.jpg

13

Vi endrer ikke på hva vi gjør eller hvem vi er, vi endrer holdningen til oss selv og tilfører varme og vennlighet. Det kan endre en hel dag, og det kan endre livet vårt.

 

Hør denne podcastepisoden med rosenterapeut Anja Kjær og psykolog Eline Lie Hæreid.

 

Vi forteller om hvordan vi praktiserer selvomsorg og kommer med konkrete råd.

AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet_Episode56.jpg

14

Vi er alle født autentiske, men hva skjer med oss på veien? Gjennom livet formes vi av andre mennesker og samfunnet vi lever i, og som følge at det kan vi komme bort fra oss selv. Hva gjør det med oss, og hvordan finner vi tilbake?

 

Vår gjest Irmelin Lundstad og rosenterapeut Anja Kjær møter dette temaet med letthet og nysgjerrighet. De deler tanker og erfaringer om både kjærlighet og åndelighet, og om de helt enkle og hverdagslige situasjonene.

 

De har begge lang erfaring med egne indre prosesser, og jobber til daglig som terapeuter med enkeltpersoner og grupper.

AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet61.jpg

15

Er det mulig å leve et godt liv etter seksuelle overgrep?

Tine Brager Hynne oppdaget som 40-åring at hun var utsatt for seksuelt overgrep som barn. Før den tid lå minnet om overgrepet lagret dypt i hennes underbevissthet. Likevel har denne hendelsen preget Tine sterkt gjennom
livet. Ved å gå igjennom indre prosesser har hun i stor grad bearbeidet opplevelsen, og har verdifull kompetanse på hvordan det er mulig å ta livet tilbake etter et alvorlig traume. Tine er utdannet rosenterapeut, psykoterapeut
og yogalærer, og er forfatter av boka «Fri fra overgrep». Nå jobber hun selv med kvinner som er utsatt for seksuelle overgrep.

I denne episoden deler Tine sin historie og erfaringer med OmLivets rosenterapeut Anja Kjær. Samtalen er nær og ærlig, og preget av deres felles forståelse som rosenterapeuter. De ser begge nødvendigheten av å gi økt
kunnskap om temaet, og ikke minst gi håp til de som selv er utsatt for overgrep.

AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet_Episode62d.jpg

16

Finnes en god krangel? Visste du at krangel både kan være bra for hjernen og være
helseskadelig? Hva er forskjellen på en god og en skadelig krangel?

 

Krangling og konflikt er noe vi alle opplever fra tid til annen, enten det er i parforholdet, på jobben eller i andre relasjoner – og enten vi selv er en del av krangelen eller blir berørt av den som ufrivillig observatør.

 

Rosenterapeut Anja Kjær og samlivsterapeut og sexolog Lise Aarøe tar en titt på alt fra kranglestiler til hva vi egentlig krangler om og tipser om 4 verktøy som kan være nyttige å
ha i relasjons-verktøykassa.

AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet65.jpg

17

Videopodkast med psykolog Eline Lie Hæreid og rosenterapeut Anja Kjær

 

Har du noen gang opplevd at glede er en utfordrende følelse å forholde seg til? Tenk om vi tar for mye plass, om andre blir misunnelige eller om fallet blir for stort hvis vi virkelig tør å uttrykke glede? Og hvordan deale med eget sinne? Eline og Anja deler både av egne erfaringer og fagkunnskap.

AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet68.jpg

18

51 minutter hverdagslykke!

 

I denne episoden utforsker vi hva lykke kan bety, hva som påvirker våre følelser av glede og velvære, og hvordan vi kan kultivere lykke i våre liv. Vi ser på vitenskapelige funn, filosofiske perspektiver og praktiske tilnærminger som kan hjelpe oss å navigere gjennom livets oppturer og nedturer med en sterkere følelse av indre tilfredshet.

 

OmLivets rosenterapeut Anja Kjær og samlivsterapeut og sexolog Lise Aarøe håper du som lytter finner inspirasjon og praktiske tips for å omfavne glede i små ting og skape mer meningsfulle øyeblikk i livet ditt.

 

Følg med og få 7 tips til hvordan du kan finne glede i hverdagens små og store øyeblikk og hvordan du forholder deg til deg selv og andre viktige personer i livet. Så, bli med oss mens vi forsøker å gripe litt av hverdagslykken.

AnjaKjaer_Rosenterapeut_Omlivet_Episode70b.jpg

19

Overgangsalder forbinder vi ofte med overgangsplager som for eksempel hetetokter, humørsvingninger, angst og søvnproblemer. Mange kvinner opplever å ikke bli tatt på alvor, og det kan være vanskelig å forstå seg selv i denne perioden.

 

Men hva skjer om vi ser overgangsalderen i et større perspektiv? Elisabeth Beritsdottir er utdannet psykoterapeut og fysioterapeut, og har med en enorm drivkraft fordypet seg i dette temaet. Hennes kunnskap og erfaring setter overgangsalderen i et nytt og mer positivt lys ved å se den som en naturlig endringsprosess med mange muligheter. Hun deler raust av egne erfaringer, tanker og refleksjoner ut fra kunnskapen om at vi mennesker er en del av naturen. Hun kommer også med konkrete tips. Hennes innsikt er verd å få med seg for kvinner i alle aldre, men også for menn som lurer på hva som egentlig skjer!

I denne episoden er hun i samtale med OmLivets rosenterapeut Anja Kjær.

OmLivet-podden. Irmelin Lundstad og Anja Kjær om tema tillit.

20

Hva er tillit, og hvilken forskjell kan økt tillit gjøre i livet? Hvordan kan vi få mer tillit til oss selv? Hva er forskjellen på tillit, optimisme og naivitet? På hvilke måter henger tillit og åndelighet sammen? Og ikke minst, hvordan oppleves det å sitte i et podcaststudio med og uten tillit? Irmelin Lundstad og Anja Kjær har erfart begge deler.

 

Det finnes ulike oppfatninger rundt dette temaet. I denne episoden tar OmLivets rosenterapeut Anja Kjær og vår gjest Irmelin Lundstad utgangspunkt i sine erfaringer og refleksjoner, både fra egne liv og som terapeuter.

 

De har begge lang erfaring med egne indre prosesser, og jobber til daglig som terapeuter med enkeltpersoner og grupper.

 

God lytt!

 

bottom of page