Indre ro

- et kurs i oppmerksomt nærvær/mindfulness


Kurs med fysisk oppmøte eller digitalt på Zoom


Ønsker du økt bevissthet i hverdagen? Med økt bevissthet kan du i større grad velge livet du ønsker ut fra egne ressurser, verdier og drømmer.

Vi er alle formet av livet vi har levd. Mange av mestringsstrategiene vi tilegnet oss tidlig i livet er nå autopiloter vi ikke er klar over. Ved hjelp av mindfulness kan vi gjennomskue flere av disse autopilotene og velge bort de som ikke er hensiktsmessige lenger. Det gir blant annet muligheter for økt indre ro, som er verdifullt for vår helse og livskvalitet.

På kurset går vi gjennom temaer og får erfaring med ulike øvelser. Minst like viktig er å gi rom for det som oppstår i øyeblikket. Jeg møter deg der du er, uten krav og forventninger om å prestere noe. Du gir deg selv det du trenger underveis i kurset og tilpasser innholdet etter eget behov. Å ivareta deg selv på kurs vil ha stor overføringsverdi til hverdagen.


Faglig grunnlag:

Kurset er basert på Jon Kabat-Zinns MBSR-program, som er et forskningsbasert stressreduksjonsprogram. Dette var en sentral del av min utdannelse i Livsstyrketrening. Som Rosenterapeut vil jeg i tillegg ha med meg denne forståelsen i møte med dere som deltar.


Kursets innhold:

- Hva er oppmerksomt nærvær/mindfulness?

- De syv holdningene

- Stress

- Indre ro

- Pusten

- Følelser

- Selvmedfølelse og indre dialog

- Forventninger

- Ulike oppmerksomhetsøvelser/meditasjoner


Rammene for kurset:

Kurset består av 8 ukentlige samlinger, enten live på Zoom eller med fysisk oppmøte. Hver samling har en varighet på 2 timer. Hver deltaker får to individuelle samtaler i løpet av kursperioden. Det vil være faste grupper på 4 til 6 deltakere på fysisk kurs. På digitalt kurs er det plass til 4 til 8 deltakere.

Er du usikker på bruk av Zoom vil jeg veilede deg i forkant av kurset.


Hvem passer kurset for?

Kurset passer for deg som ønsker å bli kjent med oppmerksomt nærvær/mindfulness, og for deg som allerede har erfaring. Kurset er ikke ment som behandling, og er ikke egnet om du har alvorlige psykiske lidelser eller rusavhengighet. 


Oppstart av nye kurs:

I 2023 setter jeg opp to nye kurs med fysisk oppmøte i Horten. Kurs med oppstart 12. april kl 19.00 er åpent for alle som ønsker å lære om oppmerksomt nærvær/mindfulness. Du trenger ingen forkunnskaper. 

Kurs med oppstart 13. september kl 18.00 er for dere som allerede er i gang med indre arbeid og har erfaring med Rosenmetoden hos meg. 

Alle samlingene har en varighet på to timer. Når kursene holdes i mitt lokale får de som ønsker det mulighet til å være igjen 1/2 time etter samlingen for en uformell prat. Det har vært verdifullt tidligere.

Jeg setter opp flere kurs etter forespørsel. Kurset er egnet for ulike grupper, både private og ansatte i firmaer. Kurset kan tilpasses gruppas størrelse. Jeg er åpen for å ta inn flere temaer om det er aktuelt. Ta gjerne kontakt gjennom kontaktskjemaet nederst på siden om du er interessert. Jeg gir deg en gratis og uforpliktende samtale om du ønsker det.

Send meg gjerne en forespørsel om du ønsker å bestille kurs av kortere eller lengre varighet, eller om du ønsker at jeg tilpasser kurset til et større antall deltakere.


Hva trenger du til kurset?

Digitalt kurs: Tilgang til PC eller telefon med kamera, skrivebok, penn/blyant, pledd, pute og et rolig sted å sitte (og evt. ligge).

Kurs med fysisk oppmøte: Skrivebok, penn/blyant, pledd og evt. matte til å ligge på (hvis du har).Tilbakemeldinger fra tidligere kursdeltakere:

"Takk for alt du har gitt meg i form av kurs, som gav meg svaret jeg lette etter. Jeg måtte tørre å bruke stemmen min. Tørre å si hvordan jeg hadde det. Da jeg turte det, gav det meg stadig mer energi. Jeg har også turt å prøve nye ting. Deilig å kjenne mestring. Du aner ikke hvor glad jeg er for kurset".

"Jeg synes dette var et kurs som gav meg mye. Så befriende at du ikke fremsto som ekspert, og at du var fleksibel hvis det var nødvendig ut fra det vi kom inn på. Likte også at det ble så lett å dele helt naturlig".

"Snakk om tilstedeværelse i praksis... 2 hele timer 100 % tilstede hver eneste mandag i 8 deilige uker - for en gave! Hvem gleder seg spesielt til mandager, liksom? Jammen ble de brått ukens høydepunkt!"

"Fint å oppleve at det skjedde en prosess rundt å kjenne kroppen og ikke bare ha kontakt med tanker".

"Når "ingenting er feil", har man jo et veldig godt utgangspunkt. Opplevde de syv holdningene som absolutt tilstede. Rom for både oppdagelser, nysgjerrighet og undring fra alle parter her!"


VELKOMMEN!

Firma: Anja Kjær

Org.nr. 996401308
Tlf: 98 01 39 17
Mail: anjakjar@gmail.com

Lag din egen hjemmeside gratis!